– Travel Insurance the right way
Køb direkte uden fordyrende mellemled
Gør dig klart hvilke vaccinationer du skal have før turen. En del universiteter i USA forlanger, at du som studerende har vacciner, der ikke er almindelige herhjemme. Tjek hvilke vaccinationer der er gode at have, der hvor du skal hen, på Danske lægers vaccinationsservice.
Den hyppigste sygdom på rejsen, er såkaldt feriemave – eller Roskilde-syge, som nogen kalder det. Sygdommen opstår som følge af en bakterieinfektion efter indtagelse af bakteriefyldt drikkevand eller mad. Det bedste råd for at forebygge, er at undgå drikkevand fra hanen samt isterninger lavet på drikkevand fra hanen. Men også salat og andre grøntsager, der kan være skyllet med postevand, ligger der også en risiko i at indtage.
Det handler selvfølgelig ikke om at at undgå al fremmed mad (så bliver det ihvertfald en tynd og kedelig tur), men prøve at vælge med omhu. Er det f.eks. meget vigtigt, at du spiser kyllingespydet solgt hos gadesælgeren, eller skulle du i stedet lave din egen madpakke eller gå på restaurant?
Det er altid en god ide at pakke et lille rejseapotek hjemmefra. Nedenstående liste er blot forslag til hvordan et rejseapotek kan se ud:
Smertestillende medicin, såsom Panodil og Ipren
Medicin til brug ved transportsyge
Solcreme
Plaster
Salve eller creme mod skoldning, insektbid og lignende
Medicin du tager derhjemme – husk for forny recepter hjemmefra og at have tilstrækkeligt medicin med til hele din tur
Følg med i de opdateringer Udenrigsministeriet lægger op på dets hjemmeside, og bliv klogere på de eventuelle risici, der kan være ved at rejse til et givent land.
Sæt dig også ind i normerne og kulturen i det land du skal besøge. På den måde har du taget dine forholdsregler og kan undgå konflikter.
Det er en god ide at registrere sig på Udenrigsministeriets danskerliste. Det er gratis, og du får mulighed for at blive kontaktet af Udenrigsministeriet i en krisesituation – f.eks. i forbindelse med en naturkatastrofe. Du kan også læse mere om Danskerlisten her.